SKOGSTERAPI I HELSINGBORG & SKÅNE

NÄSTA SKOGSTERAPI - KURS

Skogsterapikurs - 5 gånger
Startdatum:
Återkommer
Tid:
Lärare: Anna
Plats: Olika skogar i Helsingborgsområdet.
Pris:
Ta med dig: Liggunderlag, varma kläder & regnkläder efter behov.

Skogsterapin ger ny kraft utan ansträngning, vilket är mycket välgörande för den som är utmattad.
Anna
Stacks Image 222
Bild från vår skogsterapi.

VAD ÄR SKOGSTERAPI?

Stacks Image 267
Att naturen ger avslappning och förbättrad hälsa beror enligt forskarna på att vi människor under merparten av vår evolutionära historia levt i naturen.
Inget är så lugnande och avkopplande som att ta en långsam stilla stund i skogen.
När livet snurrar på snabbare än vad vi både vill och till slut orkar med tappar vi kontakten med vilka vi är, vad som är viktigt och vad som ger kraft, energi och återhämtning. Skogsterapi är både för dig som är på väg att återhämta dig från en utmattning och för dig som vill sänka din stress i vardagen innan det går för långt.

Skogens lugnande effekt är väl känd från flertalet studier för stressrelaterade problem och du har säkert egen erfarenhet av hur avkopplande naturen kan vara.
I Japan är skogsterapi ett välkänt begrepp där man också forskat på effekterna och funnit att skogsterapi leder till lägre kortisolnivåer (stresshormon), lägre blodtryck och fler vita blodkroppar. Stress, oro och depression minskar samtidigt som immunförsvaret och sömnen förbättras.

Under kursen gör vi guidade mindfulnessövningar, skogsbad, och övar på att bara vara i naturen för att få avkoppling och återhämtning. Allt görs i ett lugnt tempo.
Du kommer också att få lära dig att andas på rätt sätt och några andra enkla tips för att ge kroppen ett större lugn.
Anna, som du möter i Skogsterapin, har sedan 2004 lett grupper i yoga, mindfulness och mött människor i utvecklande livssamtal. De senaste åren leder hon även aktiviteter i naturen.

Anna är utbildad i trädgårdsterapi vid Lantbruksuniversitetet i Alnarp och därför väl insatt i naturens läkande kraft och har valt att inrikta mig mot naturterapi, som ligger henne varmast om hjärtat.
Stacks Image 252
Stacks Image 211
Jag tänker att naturen inte är en plats vi åker till för att komma bort från saker, utan snarare för att komma hem. I skogsbadet behöver du inte göra något mer än att vara närvarande. Det ger sån avkoppling och ro.
Anna Eliason
Stacks Image 250