SKOGSBAD I HELSINGBORG & SKÅNE

DET HÄR HÄNDER 2024

Under 2024 kommer vi att hålla skogsbad för grupper på utsatta datum. Vi arrangerar också skogsbad för er som vill boka in en egen grupp, både som privatpersoner och som företag. Ni får uppleva och njuta av naturen på ett alldeles unikt sätt och vi kan skräddarsy allt efter era önskemål.

SKOGSBAD

Skogsbad i grupp
Tid:
19 maj kl 14-16
Du möter: Anna & ibland Anders
Plats: Helsingborg med omnejd
Pris: 350 kr betalas med Swish för att säkra din plats. Säkerställ att plats finns innan du betalar.
Ta med dig: Liggunderlag, varma kläder & regnkläder efter behov.

Mer information om skogsbadet hittar du längre ner.

Vi håller skogsbad i olika delar av Skåne. Kontakta oss om du vill boka ett eget skogsbad med oss.

Stacks Image 293

SKOGSBAD - PAKET

Få en härlig stund i skogen tillsammans med en vän, kollegorna eller tjejgänget.
Du blir vägledd under 1,5 timme och får en skön avkopplande stund med full närvaro skogen.
Liten grupp 1-4 personer 2395 kr per grupp

Mellanstor grupp 5-8 personer 2795 kr per grupp

Stor grupp 9-12 personer 3195 kr per grupp

Företag och organisationer betalar priser + moms.
I ett skogsbad badar du i naturens dofter, ljud, former och färger. Det har inget med vatten att göra men är minst lika uppfriskande som ett dopp.
Anna

VAD ÄR SKOGSBAD - SHINRIN YOKU?

Stacks Image 246
Skogsbad, forest bath eller Shinrin Yoku som det urpsrungligen heter har sina rötter från Japan där det blivit populärt för sin stressreducerande effekt. Skogens lugnande effekt är väl känd och du har säkert egen erfarenhet av hur avkopplande naturen kan vara.

Under ett skogsbad badar du inte i vatten utan i naturen runt omkring dig. Skogen ger en otrolig avkoppling och även om dina sinnen blir fullt aktiverade blir du djupt avslappnad.

I Japan har man också forskat på effekterna och kommit fram till att skogsbad leder till lägre kortisolnivåer (stresshormon), lägre blodtryck och fler vita blodkroppar. Stress och oro minskar samtidigt som immunförsvaret och sömnen förbättras.

Under skogsbadet går allting långsamt och du får hjälp i att guidas in till stor närvaro. En skön stund där du kan släppa allt och känna dig helt fri att bara vara. Skogsbadet görs i grupp. Vill du ha en individuell session i skogen så kan vi erbjuda ett privat Skogsbad eller en Naturbaserad coaching.
Anna, som du möter i Skogsbadet, har sedan 2004 lett grupper i yoga, mindfulness och mött människor i utvecklande livssamtal. De senaste tio åren leder hon även aktiviteter i naturen.

Anna är utbildad i trädgårdsterapi vid Lantbruksuniversitetet i Alnarp och därför väl insatt i naturens läkande kraft och har valt att inrikta mig mot naturterapi, som ligger henne varmast om hjärtat.
Stacks Image 244
Jag tänker att naturen inte är en plats vi åker till för att komma bort från saker, utan snarare för att komma hem. I skogsbadet behöver du inte göra något mer än att vara närvarande. Det ger sån avkoppling och ro.
Anna Eliason
Stacks Image 257
Anders älskar naturen, elden och att använda naturens material på olika sätt. Han är med på vissa av skogsbaden. Har vi eld kan han lära dig hur du tänder en eld på säkert sätt, tänder med tändstål, klyver ved med kniv etc.
Att komma ut i naturen och andas med träden ger en djup avkoppling som gör mig mer grundad i vardagen.
Anders Eliason
Stacks Image 326
Vi vill dela med oss av det som vi känner är viktigt och inspirerande i våra liv. Skogen är vår favoritplats och yoga gör vi varje dag som en grund för allt annat vi håller på med.
Anna & Anders
Stacks Image 240