SKOGSBAD I HELSINGBORG & SKÅNE

DET HÄR HÄNDER 2023

Under 2023 kommer vi att hålla skogsbad för grupper och företag som vill boka in en egen grupp. Ni får uppleva och njuta av naturen på ett alldeles unikt sätt och vi skräddarsyr allt efter era önskemål.

SKOGSBAD

Skogsbad & lunch runt öppen eld
Tid:
Enligt överenskommelse.
Du möter: Anna & Anders
Plats: Skåne
Pris: Priset varierar beroende på antal personer och önskemål om aktivitet. Vi kan guida er i skogsbad och om ni vill avsluta med fika eller lunch, kanske runt öppen eld. Där ni också får lära er att elda, tända med tändstål, klyva ved med kniv mm.
Ta med dig: Liggunderlag, varma kläder & regnkläder efter behov.

Mer information om skogsbadet hittar du längre ner.

Vi håller skogsbad i olika delar av Skåne. Kontakta oss om du vill boka ett eget skogsbad med oss.

Stacks Image 293
Stacks Image 302
Stacks Image 312
Stacks Image 314
Efter en lång skön stund i skogen lagar vi mat över elden tillsammans. Anders lär ut hur man eldar säkert, tänder med tändstål, klyver ved med kniv etc. Inga förkunskaper behövs.
I ett skogsbad badar du i naturens dofter, ljud, former och färger. Det har inget med vatten att göra men är minst lika uppfriskande som ett dopp.
Anna

VAD ÄR SKOGSBAD - SHINRIN YOKU?

Stacks Image 246
Skogsbad, forest bath eller Shinrin Yoku som det urpsrungligen heter har sina rötter från Japan där det blivit populärt för sin stressreducerande effekt. Skogens lugnande effekt är väl känd och du har säkert egen erfarenhet av hur avkopplande naturen kan vara.

Under ett skogsbad badar du inte i vatten utan i naturen runt omkring dig. Skogen ger en otrolig avkoppling och även om dina sinnen blir fullt aktiverade blir du djupt avslappnad.

I Japan har man också forskat på effekterna och kommit fram till att skogsbad leder till lägre kortisolnivåer (stresshormon), lägre blodtryck och fler vita blodkroppar. Stress och oro minskar samtidigt som immunförsvaret och sömnen förbättras.

Under skogsbadet går allting långsamt och du får hjälp i att guidas in till stor närvaro. En skön stund där du kan släppa allt och känna dig helt fri att bara vara. Skogsbadet görs i grupp. Vill du ha en individuell session i skogen så kan du läsa om Skogsterapi eller Naturbaserad coaching.
Anna, som du möter i Skogsbadet, har sedan 2004 lett grupper i yoga, mindfulness och mött människor i utvecklande livssamtal. De senaste åren leder hon även aktiviteter i naturen.

Anna är utbildad i trädgårdsterapi vid Lantbruksuniversitetet i Alnarp och därför väl insatt i naturens läkande kraft och har valt att inrikta mig mot naturterapi, som ligger henne varmast om hjärtat.
Stacks Image 244
Jag tänker att naturen inte är en plats vi åker till för att komma bort från saker, utan snarare för att komma hem. I skogsbadet behöver du inte göra något mer än att vara närvarande. Det ger sån avkoppling och ro.
Anna Eliason
Stacks Image 257
Anders älskar naturen, elden och att använda naturens material i bushcraft på olika sätt. Han kommer lära dig hur du tänder en eld på säkert sätt, tänder med tändstål, klyver ved med kniv etc.
Elden har varit en förutsättning för människors överlevnad i alla tider. Idag är det många som inte vet hur man tänder en eld. Efter skogsbadet delar jag med mig av hur du gör och du får prova att tända med tändstål, klyva ved med kniv om du vill och så lagar vi mat över elden tillsammans.
Anders Eliason
Stacks Image 326
Vi vill dela med oss av det som vi känner är viktigt och inspirerande i våra liv. Skogen är vår favoritplats och yoga gör vi varje dag som en grund för allt annat vi håller på med.
Anna & Anders
Stacks Image 240