ENNEAGRAMMET, TINY HOUSE & ANNAT KUL

Här har vi samlat några intressanta och fantastiskt bra saker vi håller på med. Enneagrammet är en riktigt ögonöppnande endagskurs som hjälper oss i vår parrelation inte minst men också för att förstå sig själv och andra.

Vi håller gärna ett föredrag om hur du kan hoppa av ekorrhjulet. Hur du kan bo både större och billigare om du tänker lite annorlunda.

Sen har vi byggt ett litet hus på hjul, ett tiny house som vi gärna delar vår kunskap om. Det är helt självförsörjande på el och byggt av återvunnet eller förnyelsebart material.

Mat gillar vi så det blir några av favoritrecepten på daal och Råå-food bollar också!

BLI MEDVETEN - ENNEAGRAMMET

Stacks Image 367
Drivs du kanske av att ständigt förbättra saker för att det ska bli så bra som möjligt? Är du den ständiga hjälparen eller kanske medlaren? Är prestation eller effektivitet din drivkraft? Har du alltid en känsla av att vara annorlunda eller är det viktigt med att förutspå vad som skulle kunna gå fel i olika situationer? Ennagrammet kommer att hjälpa dig att se dig själv och människorna runt omkring dig med nya ögon.

Som barn utvecklar vi en (överlevnads-) strategi för att få närhet och uppmärksamhet. Detta skapar ett mönster som vi sedan bär med oss i resten av livet, men som då blir en begränsning för oss både i vardagen och på vår andliga väg.

Enneagrammet beskriver nio olika livsstrategier, baserade på vanliga mönster vi människor använder oss av, och vad vi kan göra för att både skapa medvetenhet och frigöra oss ifrån dem.

Det blir garanterat en dag fylld av ahaupplevelser och mycket intressant information.
Enneagrammet används idag av företag, organisationer, psykologer, terapeuter och privatpersoner över hela världen.
Det används i första hand som ett redskap för att förstå en persons sätt att hantera tillvaron, hennes drivkraft och motivation.
Enneagrammet kan likna traditionella personlighetstester men ger en djupare analys och en helt annan typ av förståelse.
enneagrammet-skåne

FÖRELÄSNING HOPPA AV EKORRHJULET?

Anna har valt att hoppa av ekorrhjulet helt och Anders delvis. Vi tänker ganska annorlunda när det gäller boende, mat och hur man kan skapa utrymme att bli friare i sina val. Kanske vill du vara hemma mer med barnen? Kanske bara styra mer över din tid så det blir mer tid över till saker du tycker om.

Vill du ha inspiration och lite tankar och idéer så håller vi gärna ett föredrag om hur man kan både tänka och våga.
hoppa av ekorrhjulet

BYGGA TINY HOUSE - ETT LITET HUS PÅ HJUL

Anna & Anders har renoverat och byggt olika saker på egen hand i 30 år, med naturliga material och färger de senaste 18 åren. De brinner för en naturlig och enkel livsstil och ser fram emot att dela sina insikter och kunskaper från det här roliga projektet!

Huset är byggt helt från grunden, ritat på egen hand, gjort med återbrukat eller förnyelsebart material för att få ett hus som är hållbart på många sätt. Kreativiteten har flödat och efter några månader hade det blivit ett helt fantastiskt litet hus på ca 18 kvm plus två sovloft. Huset har sovplats till 6 personer, vardagsrum, toalett och kök. Huset är helt off grid med solcell och komposttoalett.

Vill du få inspiration till hur man går till väga, hur byggprocessen går till, vad det kostar eller hur det funkar att vara helt off grid. Då kan du boka rådgivning med oss för att komma igång med ditt eget bygge. I framtiden kan vi kanske tänka oss ett litet hus till dig men vi behöver frigöra lite tid till det först.
Stacks Image 377

SORGBEARBETNING

Sorg förknippas ofta med dödsfall eller separation men är en naturlig reaktion när något i livet förändras.
sorgbearbetning_kurs

YUMMIE, YUMMIE RÅÅFOOD-BOLLAR OCH ANNAT

GRÖN SMOOTHIE

Stacks Image 416
Vi är periodare på smoothies. Det här är ett bra grundrecept och vill du ha den matigare kan du lägga till 1/2 avokado.

1 l färsk bladspenat
1 äpple
1 kiwi
1/2 stjälkselleri
Lime & ingefära efter smak
Vatten till önskad konsistens

Mixa i mixer, matberedare eller med stavmixer.

CITRUSBOLLAR

Stacks Image 414
Underbart friska bollar med lime eller citron och färsk ingefära. Citronoljan ska vara av livsmedelskvalitet.

2,5 dl cashewnötter och/el mandel
8 färska dadlar
Lite färsk ingefära
1/2-1 lime skal och saft
5-10 droppar citronolja
Ev kokos att rulla dem i


Kärna ut dadlarna och kör allt i matberedare, tillsätt ev vatten om degen är smulig. Rulla till bollar eller i kokos om du gillar det. Tänk på att ha ekologisk lime eller citron om du ska använda skalet.

LAKRITSBOLLAR

Stacks Image 390
Vi gillar lakrits, helst salt, och de här Rååfood-bollarna var ett litet experiment som blev jättegott! Mycket godare än förväntat eftersom lakritspulvret var så gott!
1 dl mandel
1 dl cashewnötter
5 färska dadlar (mjukt lättmixat, finns i grönsaksdisken)
2-3 tsk lakritspulver (Kung Markattas var toppen)
ca 1 msk vatten
Mixa mandel och nötter i matberedare, lägg till dadlar och lakrits och sedan vatten till en lagom konsistens. Vill du rulla dem i lakrits, kanel eller kakao blir det säkert också bra!

SUPERGOD DAAL

Stacks Image 440
Den här fick vi lära oss av en kvinna på Sri Lanka!
3 dl sköljda röda linser
1/4 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
salt
chili
svartpeppar
3-4 curryblad (ev i asiatiska butiker ej från curryplantan)
2 dl kokosmjölk
vatten så det täcker

Lägg allt utom kokosmjölken i en gryta och koka tills linserna är mjuka. Häll på kokosmjölken och ev mer vatten om det är för tjockt. Curry smakar olika så prova dig fram i mängderna. Det är gott att lägga i morot, broccoli eller potatis att koka med så de blir lagom mjuka. Servera med ris eller bröd. Med mer vatten blir den en god soppa!

RÅÅ ÄPPELCHUTNEY

Stacks Image 442
Den här passar jättebra till daalen, lite brun i färgen men jättegod!
2 äpplen
Blötlagda russin el färska dadlar till önskad sötma
En skvätt äppelcider/balsamvinäger
Garam masala
Kardemumma
Kanel
Kör i matberedaren. Prova dig fram med smaksättningen tills den är god!

SUPERGRÖT

Stacks Image 444
Den här blev vår favvo för många år sen! Mättande och god!
0,75 dl bovete & quinoa blandat
2 dl vatten
1 gnutta havssalt

Koka upp grynblandningen först och häll bort vattnet. Koka sedan enligt ovan. Servera med nötter, frön och frukt eller bär.
Stacks Image 361