MEDIYOGA - MEDICINSK YOGA

Stacks Image 740
MediYoga – Medicinsk Yoga har utvecklats av Göran Boll genom kliniskt och terapeutiskt arbete med människor sedan början av 1997 och är baserad på resultaten av hundratals vetenskapliga studier på olika typer av yoga över hela världen, inklusive ett halvdussin svenska studier

I MediYoga gör vi övningarna långsamt och kontrollerat och passen är utformade för att öka fysisk flexibilitet, skapa mental avslappning och ge insikt. I ett lugnt inkännande tempo ger jag dig stöd i att få kontakt med din andning och att utföra rörelserna utifrån där du befinner dig.
Jag försöker möta dig där du är och tillsammans hittar vi vägar in i rörelserna som passar just dig.
Andningen är grundläggande i MediYoga och genom olika andningstekniker kan vi påverka hur vi mår och skapa fysisk, emotionell och mental harmoni i oss.

Att göra yoga påverkar kroppen och dess inre organ på många olika sätt. Yoga skapar flexibilitet, uthållighet, påverkar matsmältningen, hormonbalansen, stärker nervsystemet, balanserar vänster och höger hjärnhalva och förbättrar sömnen – bara för att nämna några.

På ett MediYoga pass har vi en fast struktur:

• Långa djupa andetag
• Intoning
• Yogiska rörelser
• Andningsövning och/eller meditation
• Uttoning

Vi anpassar efter behov med bolster, kuddar och filtar. Kan du inte sitta på golvet går det utmärkt att göra MediYoga på stol eller pall, det finns också hos oss.

Jag har egen erfarenhet från att ha varit i utmattningssyndrom där yogan var det medel som hjälpte mig tillbaka. Därav är min övertygelse stark.

Jag guidar dig in i Yogan med stort hjärta, seriositet och kryddar med glädje och skratt.

Vill du veta mer om MediYoga – Medicinsk Yoga, kanske om forskningsresultat eller om historiken?
Se sv.mediyoga.com

MediYoga kan spara miljarder
”En ny ryggstudie vid Karolinska Institutet där man jämfört MediYoga, sjukgymnastik och besök hos ryggspecialist visar att yogan är den mest kostnadseffektiva metoden mot ryggont. MediYoga kan enligt KI ge en hälsovinst för samhället på 1 miljon kronor per patient och år.” Källa: sv.mediyoga.com

Varmt välkommen!
Eva
Stacks Image 1365

Vad andra tycker

Att göra MediYoga för Eva har gett mig
lugn, fokus, harmoni och balans.
Ewa
"Yogan gav mig en varm och skön känsla.
Den gjorde mig pigg och utvilad.

Reza
Stacks Image 1280