LIVSYOGA - KUNDALINIYOGA

Stacks Image 740
Livsyoga, Kundaliniyoga, är en positiv, energigivande och livsbejakande form av yoga som vi tycker man blir glad av!
Det är en enkel men mycket kraftfull yoga som baseras helt på kundaliniyoga och passar både den som är ny eller gjort mycket yoga. Kundaliniyoga är ganska annorlunda mot annan yoga och tyngdpunkten ligger på uthållighet och dynamik snarare än invecklade yogaställningar. I passet balanserar du kroppen med hjälp av olika rörelser som aktiverar ditt energiflöde och körtelsystem. Efter ett pass brukar kroppen kännas fylld av energi, avslappnad och harmonisk på samma gång.

Vi har stort fokus på att hålla rygg, axlar och nacke rörliga och passar även dig som har problem med dessa delar av din kropp. Yogapasset avslutas med avslappning och meditation och ofta får du även en avslappning till gong eller klangskålar. Kundaliniyoga är en traditionell form av yoga som passar dig som inte bara vill lära dig olika kroppsställningar, utan också vill lära dig mer om yogans bakgrund och filosofi.
I Kundaliniyogan vi undervisar vill vi ha friheten att använda mantran och meditationer från olika andliga traditioner vilket gör att vi kallar det för Livsyoga.

Du behöver inte vara vig eller ha gjort yoga tidigare för att kunna praktisera Livsyoga. Alla kan utöva Livsyoga utifrån sina förutsättningar. Vi jämför aldrig med varandra och inte ens med oss själva. Varje dag är ju unik och helt ny och kroppen känns olika varje dag. Många tycker att det är skönt att vi dessutom blundar i de flesta övningarna eftersom det blir lättare att fokusera på sig själv då. Yogan lär dig att uppleva din kropp i nuet och det är ju faktiskt bara precis nuet som vi lever... Genom att praktisera kundaliniyoga ökar du kontakten med ditt inre, din själ. Du får mer energi, skapar en större självacceptans och upplever en ökad närvaro i nuet.
Yogan har bevisad effekt (bl a på Karolinska institutet) mot rygg- och nackproblem samt mot stress, oro och sömnstörningar och det är också Kundaliniyoga som är basen i medicinsk yoga.

Varmt välkommen!
Anna & Anders
För första gången i mitt liv kan jag slappna av. Vilken atmosfär! Vilken musik! Vilken yoga! Jag har hittat rätt! Tack!
Linda
Stacks Image 1365

Vad andra tycker

Jag har svårt för att sätta ord på vad yogan ger mig. Det berör mig så djupt. Det jag känner är att jag växer för varje pass, jag blir synligare för varje gång. Mycket är så självklart för mig men jag behöver ibland en liten knuff på vägen, en liten ängel på axeln. Kombinationen av det som sägs, passen som utövas, den medvetna andningen och alla mantran som sjungs, blir rent ut sagt magiskt och jag känner stor förändring inifrån och ut. Känner större acceptans gentemot mig själv och i sin tur allt som sker runtomkring mig.
Sat Nam
Nikolina, som ville dela med mig för det ni gör är så fint

Yogan påminner mig om att leva, känna med hjärtat och att reflektera över hur jag möter min omvärld.
Eva-Maria