SKOGSTERAPI FÖR UTMATTADE

NÄSTA KURS 24 april


Tid:
Onsdagar 14.15-16.00, 5 ggr. Start 24 april. Anmäl dig senast 17 april.
Pris: 1095 kr. Företag betalar 1095 + moms.
Plats: Meddelas i mail, Helsingborgsområdet.
Ta med dig: Liggunderlag & varma kläder.

Här kan du kontakta oss med din anmälan!

Skogsterapi för utmattade görs i grupp men med mycket tid att på egen hand för att stanna upp och bara vara i skogen där vi är. Vill du stanna kvar efteråt för en ännu längre stund i skogen går det såklart utmärkt!
Stacks Image 1518
I ett skogsbad badar du i naturens dofter, ljud, former och färger. Det har inget med vatten att göra men är minst lika uppfriskande som ett dopp.
Anna
Stacks Image 1836
Bilden tagen under skogsterapikursen hösten 2018
Jag tänker att naturen inte är en plats vi åker till för att komma bort från saker, utan snarare för att komma hem.
Anna Eliason

Skogsterapi för utmattade

Inget är så lugnande och avkopplande som att ta en långsam stilla stund i skogen.
När livet snurrar på snabbare än vad vi både vill och till slut orkar med tappar vi kontakten med vilka vi är, vad som är viktigt och vad som ger kraft, energi och återhämtning. Skogsterapi för utmattade är både för dig som är på väg att återhämta dig från en utmattning och för dig som vill sänka din stress i vardagen innan det går för långt.

Skogens lugnande effekt är väl känd från flertalet studier för stressrelaterade problem och du har säkert egen erfarenhet av hur avkopplande naturen kan vara.
I Japan är skogsterapi ett välkänt begrepp där man också forskat på effekterna och funnit att skogsterapi leder till lägre kortisolnivåer (stresshormon), lägre blodtryck och fler vita blodkroppar. Stress, oro och depression minskar samtidigt som immunförsvaret och sömnen förbättras.

Under kursen gör vi guidade mindfulnessövningar, skogsbad och övar på att bara vara i naturen för att få avkoppling och återhämtning. Allt görs i ett lugnt tempo.
Du kommer också att få lära dig att andas på rätt sätt och några andra enkla tips för att ge kroppen ett större lugn.

Anna, som leder kursen, har sedan 2004 lett grupper i yoga, mindfulness och mött människor i utvecklande livssamtal. De senaste åren leder hon även aktiviteter i naturen.

Anna är utbildad i trädgårdsterapi vid Lantbruksuniversitetet i Alnarp och därför väl insatt i naturens läkande kraft och har valt att inrikta mig mot skogs- och naturterapi, som ligger henne varmast om hjärtat.