SKOGSBAD - SHINRIN YOKU

Stacks Image 1415
Skogsbad, forest bath eller Shinrin Yoku som det urpsrungligen heter har sina rötter från Japan där det blivit populärt för sin stressreducerande effekt. Skogens lugnande effekt är väl känd och du har säkert egen erfarenhet av hur avkopplande naturen kan vara.

Under ett skogsbad badar du inte i vatten utan i naturen runt omkring dig. Skogen ger en otrolig avkoppling och även om dina sinnen blir fullt aktiverade blir du djupt avslappnad.

I Japan har man också forskat på effekterna och kommit fram till att skogsbad leder till lägre kortisolnivåer (stresshormon), lägre blodtryck och fler vita blodkroppar. Stress och oro minskar samtidigt som immunförsvaret och sömnen förbättras.

Under skogsbadet går allting långsamt och du får hjälp i att guidas in till stor närvaro. En skön stund där du kan släppa allt och känna dig helt fri att bara vara. Skogsbadet görs i grupp. Vill du ha en individuell session i skogen så kan du läsa om Skogsterapi eller Naturbaserad coaching.

Tid: 6 oktober
Plats: Mellan Klippan & Perstorp
Pris: 350 kr per deltagare inkl lunch runt öppen eld.
Ta med dig: Liggunderlag, varma kläder & regnkläder efter behov.


Vill du ha ett eget Skogsbad med ditt företag eller grupp? Hör av dig så ordnar vi det!
Stacks Image 1321
Jag tänker att naturen inte är en plats vi åker till för att komma bort från saker, utan snarare för att komma hem.
Anna Eliason
Anna, som du möter i Skogsbadet, har sedan 2004 lett grupper i yoga, mindfulness och mött människor i utvecklande livssamtal. De senaste åren leder hon även aktiviteter i naturen.

Anna är utbildad i trädgårdsterapi vid Lantbruksuniversitetet i Alnarp och därför väl insatt i naturens läkande kraft och har valt att inrikta mig mot naturterapi, som ligger henne varmast om hjärtat.
Att naturen ger avslappning och förbättrad hälsa beror enligt forskarna på att vi människor under merparten av vår evolutionära historia levt i naturen.

Så här tycker andra

Att andas med träden, lyssna på suset och känna doften av barr, löv och träd var fantastiskt! Rogivande, inspirerande och lugnande på samma gång. Min största insikt under dagen var att det enkla som är alldeles gratis, naturen, gör så gott i själen! Jag gör gärna om denna dag, men denna gång med långkalsonger :) !
Sara
Skogsbadet var en rofylld och bra upplevelse. Jag känner ibland att jag inte kan få nog av naturen men här kändes det som om den kom in i varenda por med lugn och fridfullhet. De andras närvaro en bit bort gav trygghet. Jag var i en grupp som jag inte träffat innan och det gav en sån positiv känsla av samhörighet fastän jag inte träffat dem förut.
Marie
Jag uppskattade att det är fin natur som ger lugn. Att lyssna på naturens ljud ger frid och det det var skönt att ägna en stund bara till sig själv.
Marie
Stacks Image 1201